Home » Haal de herfst in huis!

Haal de herfst in huis!

Zo kom je nog fijner thuis in de herfst

Nu het herfstseizoen voor de deur staat, is het fijner thuiskomen wanneer je de herfst in huis haalt. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je opeens een berg natte bladeren of nep paddenstoelen in je vensterbank wilt leggen, maar dat je je woonkamer zo comfortabel mogelijk maakt en meedoet met het seizoen; de herfst. In dit blog leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw woonkamer een fijne plek wordt zodat je, wanneer je weer en wind getrotseerd hebt, gezellig en warm kunt thuiskomen.

Kleuren van de herfst in huis

Naast guur weer, harde wind en regen, brengt de herfst vaak ook mooie zonnige herfstdagen met zich mee. De natuur zorgt voor prachtige kleuren, met name in het bos, waar geel, oranje, rood en bruin de boventoon voeren. Deze kleuren kun je toepassen in je interieur. Je zou een muur kunnen verven, maar wil je het minder definitief, dan kun je overwegen om een mooi schilderij aan te schaffen of er zelf een te maken. Ook een optie is het behangen van een MDF paneel. Deze panelen zijn er in verschillende diktes en afmetingen. Je kunt ze eventueel op maat laten zagen in de bouwmarkt. Het voordeel van een MDF paneel is dat je deze steeds opnieuw kunt gebruiken en beplakken.

Woonaccessoires in je woonkamer

Wanneer je liever kiest voor woonaccessoires waarmee je de herfst in huis haalt, kun je bijvoorbeeld denken aan houten kandelaars en windlichten, of houten onderzetters. Ook met goud- of koperkleurige accessoires creëer je al gauw een warme sfeer, zeker wanneer je dit combineert met hout. Woonaccessoires in de kleuren cognac, okergeel of olijfgroen, dragen ook bij aan meer herfst in huis.

Geuren om de herfst in huis te halen

Net zoals in woon- en lifestylewinkels kun je een bepaalde sfeer creëren door middel van geuren. Online vindt je tal van geur- of etherische oliën waarmee je jouw woonkamer kunt voorzien van een lekkere herfstgeur. Oliën waar kaneel, sandalwood of gember in verwerkt zijn, passen goed bij het herfstseizoen.  

In de herfst wordt het eerder donker waardoor goede verlichting erg prettig is. Waarom je juist nu wilt kiezen voor de juiste verlichting.

Meer tips voor een sfeervolle woonkamer?

Lees dan onze andere blogs, zoals Zomer in je woonkamer, en ontdek wat je nog meer kunt doen om je woonkamer op de verschillende seizoenen af te stemmen. Volg ons op Facebook en Instagram en maak van je woonkamer een droomkamer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen