Home » Vloerkleed in de woonkamer? Doen!

Vloerkleed in de woonkamer? Doen!

Een vloerkleed in de woonkamer. De één kan niet zonder, de ander gruwelt ervan. Maar als je erover denkt om een vloerkleed te kopen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt en er zeker geen spijt van krijgt. In dit blog lees je waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een vloerkleed.

Meer warmte door een vloerkleed in je woonkamer

Wanneer de zomer voorbij is en het ’s avonds behoorlijk kan afkoelen is het fijn om in een warme gezellige woonkamer thuis te komen. Een vloerkleed mag daarom niet ontbreken! Het houdt de warmte in de kamer goed vast en zorgt voor heerlijk warme voeten. Hoe fijn is het om op je sokken over een lekker dik tapijt te lopen?

Hoge of lage polen?

Voor wie nog nooit van polen heeft gehoord (en dan bedoel ik niet land) volgt nu een korte uitleg wat polen te maken hebben met een vloerkleed. Er bestaan laagpolige of hoogpolige vloerkleden. Laagpolig betekent dat de haren (oftewel de polen) van het vloerkleed kort zijn en bij een hoogpolig vloerkleed, je raadt het al, zijn de haren lang. Het voordeel van een hoogpolig vloerkleed is dat het comfortabel is aan je voeten, isoleert en geluiddempend is. Een nadeel is dat het lastiger is om een hoogpolig vloerkleed te stofzuigen.

Ben je allergisch maar kun je wel een vloerkleed gebruiken in je woonkamer, kies dan voor een vloerkleed met lage polen. Dat is makkelijker schoon te maken en omdat het lichter in gewicht is dan een hoogpolig vloerkleed, is het makkelijker te verplaatsen. Ook wanneer je niet allergisch bent, maar bijvoorbeeld huisdieren hebt, is een laagpolig vloerkleed praktischer.

Kleur vloerkleed in de woonkamer

Wanneer je van plan bent een vloerkleed te kiezen en je niet goed weet voor welke kleur je wilt gaan, dan doe je er goed aan rekening te houden met de rest van je inrichting. Een vloerkleed beslaat meestal best een groot oppervlak en is dus zeker sfeerbepalend. Wanneer het vloerkleed past bij je vloer, dus een tint lichter of donkerder is, dan zit je veilig. Wil je iets meer contrast tussen de vloer en het kleed, kies dan voor dezelfde kleur als je gordijnen. Wanneer je ook een paar sierkussens in dezelfde kleur aan je interieur toevoegt, creëer je een mooi en rustig geheel. Een goede basis dus voor een sfeervolle woonkamer. Lees ook Welke maat vloerkleed heb ik nodig? voor het bepalen van het juiste formaat vloerkleed voor jouw woonkamer.

Meer tips voor je woonkamer?

Lees dan ook het blog Denk hieraan bij het inrichten van je woonkamer of bestel ons E-book, waarmee je zelf in een handomdraai een sfeervolle woonkamer creëert.

Volg ons op Facebook en Instagram en maak van je woonkamer een droomkamer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen