Home » Woonstijlen combineren? Hoe doe je dat?

Woonstijlen combineren? Hoe doe je dat?

Samenwonen is iets waar je je erg op kunt verheugen, maar hoe ga je jullie woonstijlen combineren? Wat als deze ver uit elkaar liggen? Hoe zorg je er dan voor dat jullie woonkamer straks geen ratjetoe van allerlei spullen wordt die niet bij elkaar passen? In dit artikel laten we je zien hoe je bij verschillende woonstijlen toch een mooi en rustig geheel kunt creëren, zodat het een fijn thuiskomen wordt voor jullie allebei.

Woonstijlen bepalen

Als je weet welke woonstijlen jullie persoonlijke voorkeur heeft, dan wordt het een stuk makkelijker om deze te combineren. In Vind je woonstijl! hebben we de woonstijlen met kenmerken voor je op een rij gezet. Misschien is er een woonstijl die jullie allebei mooi vinden, maar hebben jullie die nog niet gevonden. Geen zorgen, alle woonstijlen zijn te combineren en we geven je in dit artikel de tips om tot een mooie mix van jullie beiden te komen. Het leuke van woonstijlen combineren is dat jullie woonkamer persoonlijk en dus uniek zal zijn.

In ons voorbeeld hieronder zijn we uitgegaan van de combinatie Landelijk en Industrieel. Twee woonstijlen die behoorlijk ver uit elkaar liggen. In de slides hieronder laten we zien hoe we het moodboard hebben opgebouwd, zodat jullie dit ook kunnen doen voor jullie woonkamer. Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan even contact op zodat ik met jullie mee kan denken

Kleur bekennen!

Voor een rustig geheel in je woonkamer kies je kleuren die in beide woonstijlen terug te vinden zijn. Een compromis kun je daarbij maken door de betreffende kleuren in een andere tint te nemen, dus iets lichter of donkerder, koeler of warmer. Meer over kleuren lees je in ons artikel Kleuren in je woonkamer.  

Meubels kiezen en woonstijlen combineren

Het eens worden over de kleur of vorm van de bank kunnen jullie van mening verschillen. Probeer dan de focus te verleggen naar de functionaliteit en het gevoel wanneer je op de bank zit. De één wil erop liggen of lekker onderuit gezakt in de bank kunnen hangen, de ander zit leest liever een boek en zit graag wat steviger en meer rechtop. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een steviger bank, maar wel gaan voor extra kussens die je, wanneer je dat wil, op de bank kunt leggen.

Woonaccessoires

Zodra je weet welke kleuren en materialen passen bij jullie beider woonstijlen kun je op zoek gaan naar mooie woonaccessoires om de woonkamer mee te stylen. Kamerplanten zijn weliswaar geen accessoires maar wel belangrijk om mee te nemen in jullie ontwerp. Elke woonstijl heeft woonaccessoires die specifiek bij die woonstijl passen, maar er zijn nog meer woonaccessoires die je in verschillende woonstijlen kunt toepassen. Een fijne woonkamer creëer je altijd met de juiste balans tussen licht, kleuren, materialen en compositie.  

Vind je dit interessant?

Lees dan ook onze andere blogs, zoals 5 voordelen van planten in je woonkamer en ontdek wat je nog meer kunt doen om het thuis gezellig te maken. Volg ons op Facebook en Instagram en maak van je woonkamer een droomkamer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen