Home » Ronde bank in de woonkamer? Doen!

Ronde bank in de woonkamer? Doen!

Een ronde bank in de woonkamer is een goed idee wanneer je van plan bent een andere bank aan te schaffen. De meeste woonkamers zijn rechthoekig of hebben een l-vorm of u-vorm en door een bank met ronde vormen toe te voegen, breng je je woonkamer beter in balans. Organische vormen zijn dé trend van het moment. Niet alleen oogt een bank met ronde vormen zachter, maar kan het ook praktischer zijn vanwege de loopruimte langs de bank.

Soorten ronde banken

Banken met ronde vormen zijn er in verschillende opstellingen en formaten. Zo bestaan er 2-zits banken met ronde leuningen, of hoekopstellingen met een ronde hoek. Ook zijn er banken die bestaan uit losse elementen, waarbij het eindelement een halfronde vorm heeft. In een L-vormige woonkamer kan het mooi zijn om de ronde bank aan de open kant te laten aflopen. Op die manier creëer je een uitnodigende zitplaats.

Ronde bank combineren met andere meubels

Een ronde bank laat zich goed combineren met andere meubels, of deze nu strak en hoekig zijn, of ook organische vormen hebben. Door ervoor te zorgen dat de kleur en de stof van de bank past bij de rest van het interieur, krijg je niet zo gauw spijt van je aankoop. Een minder fraaie combinatie is bijvoorbeeld een crème witte ronde bank van teddy stof met hoogglans rode bijzettafels. Deze laatsten passen beter bij een zwart leren (design)bank.

Twijfel je over een ronde bank?

Dat is heel begrijpelijk. Ronde vormen zijn op dit moment een trend en je bent misschien bang dat je gauw uitgekeken raakt op je nieuwe bank. Wanneer je ervoor zorgt dat je bank past in je interieur, qua kleur en qua materiaal, je niet over één nacht ijs gaat en je de bank écht heel mooi vindt, dan is de kans klein dat je spijt krijgt van je aankoop.

Ronde bank kopen?

Wanneer je hebt besloten om een ronde bank te kopen laat je dan goed informeren over de kwaliteit, garantie en service. Wil je meer weten over het indelen van je woonkamer? Lees dan ook onze andere blogs met interieuradvies en tips. Als je het leuk vindt om jouw aankoop te delen met ons, tag ons dan op Facebook of Instagram en maak kans op ons E-book “In 5 stappen van woonkamer naar droomkamer”.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen